minnie mouse 1st birthday party at bukit beruang, melaka (dan tutorial deko lantern polkadot)




assalam dan selamat petang semua..

it took me forever to update this entry. pic dah upload dari minggu lepas tp masa sgt mencemburui, i didn t hv the the time to sit down and type anything pun.. well, syukur rezki dari allah. kpd yg tak tau, i ada permanent job 9-5, so today saturday evening i ada 'me time' yeay.. tq hubby plus cikgu tuisyen anak hihi..

this order from this nice lady called erin. 2nd time org nama erin order. baik sgt. lemah lembut. so since dia yg pertama order tuk 2014, dia dpt mcm2 free mcm backrop kain (besi frame baru tempah fresh from oven tu haha), choc lollypops tema mickey minnie dan pinjam brg2 photobooth mcm spek2 besau (org melaka katenyee..) mcm 2014 ni i akan tambah brg2 photoprop sebab suke beli nanti bday anak bulan 9 senang..

ok spt biasa i akan buat pre set up kat rumah dulu.. setting kat atas tu nampak simple kan tp it took us nearly 1.5 hours to complete everything.. bermula dari backdrop, table, deco, makanan dan last sekali fountain. itu x termasuk lagi penyediaan mknn (beli etc), ambil food dr trusted vendor, susun brg, set up dan last job, angkat, cuci dan kemas semula.. some might say mcm senang je, so kita just senyum aje. pd yg hargai, tqvm salah seorangnya this erin... <3 

party particulars:

iman zahra's 1st birthday party
3/1/2014  (bday dia actually 1/1/13-awesome kan!!)
choc fountain & candy buffet
ordered by erin
at bukit beruang melaka.



tips deko : telinga minnie tu i ambik dr cekak minnie mouse. dulu ada jual tp dah tercabut so i simpan.
always simpan brg cute nanti boleh guna di masa depan. tak semestinya kena beli mahal2 ok..




cake ni i beli di hinode shop -rm5




riben ni pun dari cekak minnie tercabut yg tak jadi jual haha.. ko ni suke simpan junk ke hape??
haha simpan ok dlm kotak.. berguna utk masa depan..


tutorial hias lantern ala minnie or polkadot:

i teringin beli lantern polkadot tp masa dah time (?) tak sempat so tetiba technichian kehormat iaitu hubby
cadangkan why not kita tampal polkadot di lantern @ tanglung cam ni.. yes u r rite papa haha..
so simple step utk buat adalah:
dapatkan lantern plain
color paper yg tebal sket
round paper craft punch.. kalau xde guna cawan ke pun boleh asalkan bulat.. no worries..
craft punch boleh beli di website scrap & crop..

ini rupa dari belakang.. saiz 2.5 inci.. potong/crop kertas berwarna dan tampal pd lantern guna
plastesin yg lekat di dinding tu (yg 'super tack' tu). jgn guna selotape nnti lantern koyak bila bukak sebab
paper tu nipis sgt.. ini cakap berdasarkan pengalaman T_T
so u can deco ur  lantern table like this..
ini sebelum set up.. erin buat di luar so xde masalah since kita ada provide backdrop skrg..
nampak tak backdrop hitam di blkg tu.. itu new item kita.. linen backdrop with metal frame.. mmg safe n sturdy..
meja pun akan lebih stand out.. i mean the color u want to highlight..
.
red velvet cuppies with toppers.. riben kecil beli di daiso japan rm5 per packet.... dah berzaman beli baru guna..
white  lollystick beli di bakery supplier
exclusive minnie apam.. cuteness.. i mesti order lebih sbb anak2 suke..
sebenarnya diri sendiri dan hubby pon suke x nak mengaku.. hihi
choco lollies ikut tema minnie.. menyesal tak ambik gambar satu2 lollychocs ni huhu..

iman zahra ni cuteeeee sgt.. baik aje... semoga jadi anak solehah ye iman zahra tomelll.. amin


sebenarnya sprinkles yg kalerful tu pun bentuk kepala minnie tau.. bentuk buah, itik lah.. cute sgt..
ada jugak wujud rupanya bentuk2 camtu ek...haha nampak sgt fail bab baking..






bila tgk ni hati mesti nyanyi "the mickey mouse clubhouse..... " (ikut lagu tema disney channel)
nampak sgt ada peminat disney channel kat rumah ni asik bergema jer lagu tu..







simple balloon and lantern deko provided with package
the never go wrong item for your party.. choc fountain...
with fountain chocolate "chocolate line" by fresco cocoa

lastly, tq kpd erin sekeluarga yg baik hati.. please come again anytime.. yess.. anytime..

harga choc yg kita gunakan mmg da naik, but we still maintain the service n the price. in fact semua pun naik kan minyak etc.. tp in sha allah, we ll give the best service in town..dan bertepatan dgn motto kita simple, sweet and affordable.. supaya semua orang boleh enjoy candy buffet..

i guess that when i make somebody happy esp the kids, the bride (family etc), Allah may grant me pahala.. in sha allah..

and i can spend time with my kids without leaving them.. dorg suke sbb biasa dpt goodiebags.. tq parents yg cool faham i kena bawak askar ikut hehe.. so i can train them buat kerja sket, organize things, masa sket2..

besides, i just love party thingsss... i just love what i do..

ok for enquiries, please sms/whatsapp 0129061272..

and sweetest erin send me tq message as well.. tq erin.. really appreciate this.. tgk tu tgh2 malam.. T_T


diana..
0129061272
fb: thepartykru
refer sidebar and like our page for recent news/ updates..

2 comments:

  1. You really deserve all the compliments kak.. sebab sgt2 organized and hasil nya yg superbly presented. Choc sedap sgt.. thumbs up! Highly recommended. . Keep it up kak..semoga success. *hugs from iman*

    ReplyDelete
  2. wah.. what a beautifull arrangement.. saya tak pandai buat mcm ni hehe.. happy bday iman cayang

    ReplyDelete