iron man party di bukit beruang, melaka

Assalam,

Baru2 ni kami ada berkhidmat utk satu party:

Tema : Iron Man 7th Birthday Party
Tarikh : 24/3/13
Tempat : Bukit Beruang, Melaka
Item : Chocolate fountain, candy buffet, goody bags, photobooth + props 

selamat tgk gambar2 yg x seberapa ni ye hehe..




























tips: use hair clip to make scallop


cloth pegs from my bff kak suhaina.. k su miss u T_T








utk party ni first time kami buat backdrop building belakang meja tu (tq hubby) guna kadbod tebal + tampal dgn readymade sticker yg biasa org buat tagging barang2 tu.. 

dan juga buat prop building ala2 bangunan dekat photobooth pun guna cara yg sama (guna kotak jar dan balut dgn sugar paper hitam, tampal sticker).

tulisan hotel + hardrock pada board tu pun sticker siap u all boleh dpt dr mana2 kedai buku..

and photobooth i google di internet (how to make ur own photobooth) dan beli brg dan buat sendiri guna pipes.. (hubby buat jugak ni.. nanges T_T my only technician hihi)

backdrop pula beli kain dan tempah buat ala2 langsir..

kalau boleh, setiap party kami ada item berbeza.. deco yg berbeza2.. tiada ulang tayang party2 yg pernah kami buat.. in sha allah.. tema mungkin sama, tp deko akan berbeza..

so backdrop meja + alas meja + meja + meja fountain + alas meja hitam dot2 tu (patutnye i beli nk tempah buat blouse haha) + photobooth + props dll semua kami bg FREE usage shj sebab i mmg tak suka susahkan client.. ada yg bile i ckp xde meja jer dah susah hati. i pun susah jugak sebab i kan akan pre set up di rumah dulu so kalau x tau alas meja kaler apa ke, meja besar mana ke, mmg kurang imaginasi jugak..

semoga klien2 menghargai usaha2 kami ni yg bersengkang mata dgn very affordable budget, kami cuba memudahkan urusan party keluarga anda..

kita pergi beli buah the night before di jusco, collecting the apam dot2 di jasin right after my son's taekwando class on sunday.. so semuanya akan fresh aje..

jika ada sesiapa yg kata organizing party like this adalah senang, well it is not.. u shud see kereta i bile bwk brg nak pergi party anak2 i duduk berhimpit between meja, boxes etc. semua ni pengalaman yg sgt berharga utk amatur mcm i + memories with my family..

the main thing yg i belajar selama i handle beberapa buffet ni adalah : i prefer dpt client yg very particular dan detail dan bukan mudah nak memuaskan hati semua orang dan jgn syok sendiri kui3x... lesson learnt.. ada yg sgt particular bab deko, ada yg particular bab makanan. so maybe lebih senang client bgtau i terang benderang tentang what concerns u most.. sape kenal i tau i adalah SEWEL semua nak tahu detail. kalau yg bekerjasama kongsi2 idea ke lg3x best..

anyway tq pada yg singgah di sini.. there are times i think i can t move forward lg tp bile dpt komen from strangers thru phone/email/fb/blog/org yg jumpa bila beli & collect brg2 rasa cam termotivated semula.. u know strangers can do miracles.. thank you strangers..

terima kasih kpd haniem sekeluarga...

2 comments:

  1. wow...makin maju sekarang....I like how you do with the Photobooth...yang tu je i x pernah try....I teringin nak berani ambik tempahan macam u..tapi i buat sekadar minat and my sons party je la jadi mangsa....kawan2 mintak tlg pun i x berani...

    ReplyDelete
  2. As salam Diana...
    bagus, bagus... Diana dah makin expanding sekarang.... hehehe... ada ke termasuk de peggies... kui kui... segan...
    Diana, Kak Et kata, maybe ada DIY shop tu kat area MP/Dataran... Diana try survey k... best tau barang2 kat situ... (tak pernah g tp dok pesan aje kat adik ni... rumah dia kat area Cheras).. Kalau kat KL, kat Cheras. Kalau kat Shah Alam U8 Space pun ada... Kalau ada opportunity p jalan2 tryla p survey ye...
    Diana, chayo chayo sis!

    ReplyDelete