colour block chocolate fountain at kolej matrikulasi melaka, londang, masjid tanah

                           

Assalam n hye...

Masa mula2 dpt order ni, i cam blur sebab apakah colour block, sebab i am a pastel colour person..

tetapi.. suke jugak tgk party2 yg colourfull so i decided to start experimenting.. and googling..

color block is nice. takde specific color so the job became easier.. the table cloth, the deco, the color scheme..

and first time i buat buffet utk org dewasa semuanya, so i boleh guna jar2 yg tinggi sikit, berbanding kalau utk kids, i prefer guna jar yg rendah2 demi kegembiraan kanak2 ribena.. and letak burning scent candle.. mcm romantik lah kononnye....

i accept this job sbb nak mengimbas semula zaman matriks.. ooh ini utk student matrikulasi ye.. lupe kasitau

meskipun zaman i matriks dulu i jrglah terjebak dlm menjadi ajk dinner2, tp i respect the organiser sebab prepare dinner party yg kecomelan sgt, my kids run like mad in the hall (ye nak, belajar rajin2 nanti masuk universiti heheh..), team tgh practise persembahan2, boys tengah nyanyi2 atas pentas siap drum bagai, seriously best..

and part plg best, i habis set up dekat pukul 8 malam. so ladies dah siap dress up cantek2, masuk dewan, semua colour blocking dress and that time, part of me ( my heart ) melt down, I REALLY MISS MY MATRICULATION TIME.... my best friends especially.. u know the feeling, it s sad but i am happy i still have those memories..

geng i dulu kalau ada dinner mlm tu petang tu still merambu ramba carik baju, tudung, kasut, tas kepitlah.. haha.. --->> good old days!! dinner is important to students hokkay!!

so tahniah pada ajk yg komited. your party rocks...

ok panjang pulak tulis kali ni.. emosi haha..

so the particulars are :

theme : colour blocking party (resident block annual dinner)
date: 9/3/2012
time : 8 pm-12 midnight
location : kolej matrikulasi melaka, londang, masjid tanah
choc fountain for 200 pax
3 diff fruits, 3 diff biscuits, a lot of marshmallows, popcorn, choc fountain + machine


bunga ni actually dress princes anak i punya. tp i pinkan dekat topiari ni oklah kan..

ingat nak deco cam ni kat rumah, tp dorg da provide table hehe.. so no problemo at all. i love surprises

















                            

                           

                                           

                                          

                                          

                                         

                                         

                       

                                          









feedback from customer:

"best sangat2.. buffet ni habis dulu dari nasi.." hehe thank you dear.. terharu buffet ni jadi centre of attaction.. centre depan stage pulak tu.. nanesss...

so adik2, enjoy your matriculation and uni time.. make happy memories.. u r not gonna trade these memories with a box of gold later i tell u hihi..

and thank you with lots of love from the partykru..

we serve
-thepartykru-

3 comments:

  1. waaahhh..!!! very the class.
    comei sungguh.

    ReplyDelete
  2. wow...comelnya..suka tengok u dah bertambah maju...

    ReplyDelete
  3. Cantik! Sy br je berjinak2..tp just sewakn mesin je..bila tgk u buat mcm ni, hiiii semangtku membara laa plak

    ReplyDelete