housewarming party di masjid tanah, melaka (chocolate fountain & candy buffet)

Assalam n haiiiiiiiii..

sekrg tak menyempat2 nak updet hehe..

anak dah sekolah, partykru pun baru nak bertapak gitu..

ok dipendekkan cerita, kita ada attend satu event yang particulars adalah seperti berikut:

tarikh : 5/1/13
hari : sabtu
masa: 12tghr
item : candy buffet + chocolate fountain
tetamu : 80 orang
majlis : housewarming @ meraikan rumah baru
order : my & syahreen
tema : soft purple + pink
harga : rm4++ (harga berbeza mengikut pakej, tempat + client ni sediakan meja buffet sendiri)

actually cik my ni order candy bufet sahaja, tp last2 order choc fountain jugak..

so kita dgn sedaya upaya complete the order, deco2, beli buah, marshies, biskut, cokelat fountain etc..

alhamdulillah..

cik my sgt sweet comel aje orgnya. baik aje ---> memang selalu doa dapat klien baik2. pas tu ditakdirkan rupanya i kenal family dia, rupanya family dia adalah the famous caterer di melaka, MELAH KATERING, yang TYT Melaka kalau ada event di Alor Gajah akan minta Puan Melah masak lauk kampung. Lepas tu macam nak nanges makan kat majlis dia, iyelah nama pun katerer utk kerabat, sedappppp sgt, lauk kampung mcm ikan keli berlada, lauk tempoyak, ayam berempah serai.. tq my + husband, baik aje dua2.. sukeee.. rumah cantik pulak yang macam dlm impiana!!!! pitamm..

so sebab tau dia adalah katerer so the expectation shud be high lah kan.. so deco adalah my type, simple but sweet. tak over. makanan dilebih2 kan hihi. cokelat kita guna branded punya bukan beryls ye, beli kat Jusco Aeon Bandaraya Melaka lagi. sape tak caya boleh pergi jusco tanya kiosk fountain kat ground floor 1 kg coklat Chocolate Line kita beli rm60. i opt for kepuasan client.. in sha allah..

jom tgk gambar. gambar cam gelap sbb mendung masa tu..(padehal ko yg x reti ambik gambar tehehe)

semua makanan dilebihkan dan FREE!!


buah yg dicucuk dgn penuh kasih syg hehe

candies banyak so cik my decide letak di coffee round table dia + dia tambah candies + choc + kek2 secret recipe

first attempt buat tag, tak cantik. ok now kita dah ada team utk printing..

choc moist cuppies by nadia. semua ckp sedap + tak manis makcik2 sukerrrr

fountain kesayangan

jar yg dideco malam2 buta time anak tido.. sukewwww


marshies yg dicucuk penuh keazaman mlm2 buta sebelum event hehe..
kepada my + syahreen, just in case u read this, tqvm setulus hati.. baik gile, comel pulak segan nak ambik gambar. semoga Allah memberkati kalian berdua. tak sombong pun padehal katerer ternama. semoga murah rezki, aminnnnnnnnnnnnnnnnn..

so far komen my: sgt puas hati, semua licin licau. makcik2 @ org berumur yang beria2 sampai kanak2 dikesampingkan heheh.. ada yang sampai je jerit ckp "bestnya, ada candy buffet yeaaaaaaaa". ini my cakap ye, bukan saya.. kita set up dan terangkan cara guna, simpan fountain etc pada org yg jaga. esoknya baru collect. paham org sibuk party jadi x kacau..

masa set up biasa ramai kanak2 kejap2 dtg tengok so mesti ada jajan lebih utk dorang, plus my kids pun makan sekali.. haha sebab tu i akan lebihkan semua sebab anak sendiri pun beria-ria makan lepas set up. biasalah family biz, so semua kena angkut bila ada event. i set up candy etc, papa in charge of technical + choc fountain (melting etc), budak2 sebagai lil crew. kena ajar dr kecik, nnti senang nak meniaga tehehe---> mata duitan.. takdelah gurau ajer..

kanak2 anak buah & sedara my adalah berulang-alik kat fountain lepas i set up. suka tengok.... org dewasa biasa lepas i blah baru mereka rapat hehe.. ada pakcik2 tanya jugak..

set up meja i x suka letak brg2 yg terlalu kompleks mcm jar yang tinggi ke, expensive tableware ke.. sebab tujuan meja ni adalah utk semua org enjoy.. kalau kompleks budak2 cam hesitate to try, plus mcm cik my cakap, dia takut org ingat macam hiasan aje kan.. tak semua org biasa dgn konsep ni kan.. my ni dia faham sebab dia katerer kan so kepuasan client adalah dia punya kepakaran jugak..

so konsep kita adalah 'enjoy the buffet with lotsa food'..

ipar my adalah wedding planner Cenurai Wedding di paya mas, bertam pun mintak quotation kita. in sha allah akan finalize quotation nanti.

gambar rumah dia nanti i upload later heheh.. kepoh snap gambar rumah org..

partykru love my + syahreen (tiba2 over???)

eh tapi x kira lah awak katerer ke, org biasa ke, kita akan sentiasa bagi effort yang lebih utk setiap party yang kita handle.. the effort, the food, the deco. i did all this by hearttttttt, not for money sahaja.....

sms/call 0129061272 utk pertanyaan. RM100 to book a date. separuh bayaran mesti dibayar seminggu sebelum. full payment COD. and kita attend 1 event sahaja seminggu. except utk sewaan barang boleh check availability dulu.

tq..

p/s: watch out for the next themed party-Elmo girl..

xoxo-8/1/12




No comments:

Post a Comment