wedding hi-tea @ istana bambu

salam,

lama tol x update..

just update di fb saje..

ok last event ni actually for my bff..

since dia pun super creative so i cuma tlg part hadiah saje..

and ada tlg design her invitation card..

(senang aje pergi ke weddingchicks.com. cuma kena adjust sikit)

event tu smooth, cosy.. tempat pun cantik..




so i tlg deco dgn brg yg tuan rumah dah sediakan. diorg gantung belon guna double sided tape. and kita buat rambu-ramba dia..

actually ada belon helium just married tapi i x sempat snap..





(ada 4 warna tema, jar, 4 jenis teddy bear)

table utk guest book, pengantin arrange sendiri..



foodie was nice, sesuai utk sesi gosip hihihi..



kepada rezal and norma, selamat pengantin baru.. thank you for giving me the chance to prepare your teddy jars..

bye

p/s: fuh, berjaya jugak siap entri ni hehe..


6 comments:

  1. Salam perkenalan dari
    http://azrinzfamily.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. As slm diana
    Macam mana nak buat sticker kat jar tu? :) Cantik, pls advise ya.
    TQ - sw

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak su.. sticker tu tempah di gadisjumaat.blogspot.com..
      or kalau buat sendiri print design kita di kertas sticker. utk dapatkan bentuk scallop tu ada cutter dia.. nanti saya update gambar dia..

      Delete
    2. hi diana, tq...
      akak ada try buka blog dia tu tp asyik hang... so far akak tempah di infinitemasterpiece, dia ada fb, usahawan kitorang... tp saje nak compare design dan harga. Cutter dia mcm mana... plss update... diana, hari tu akak ada pergi d curve, ada kedai kraf juga... brg dia yg martha stewart pakai tu semua ada... tp costly la sikit kan...
      diana, yg diana buat2 namecard tu... print sendiri ke hantar kedai ke? semua nak tanya.... hihii tq

      Delete
  3. oh best nye.. murah ke infinite tu. saya selalu nk buat, tp x cukup terer. sebab kalau beli di www.123rf tu mahal satu imej yg adjustable dekat rm30. kalau yg murah ada rm3 tp x leh adjust saiz A3..

    cutter saya ada yg saiz 1.5 cm. nak let go sbb nk beli yg 2 cm punya. kat popular mahkota ritu ada, tp bile ada duit nak beli dah habis haha..

    saya beli cutter di website scrap n crop, kena beli size 2 cm besar mcm kat jar tu..

    kad tu ni ha baru nak emel kedai suruh buat. diorg akan design balik accordingly, saya beli gambar tu kat 123rf je kak sue.

    hehe, k sue mmg rajin kan bab2 kraf ni.. saya x reti, tp sukaaaaa..

    ReplyDelete
  4. k sue, cuba bukak link ni, http://www.scrap-n-crop.com/webshaper/store/viewCat.asp?catID=405

    ReplyDelete