partykru's 1st candy buffet


salam hai..

so inilah projek terbaru kami, candy buffet table set up di melaka.. princess theme..

bile baca mesej ogosh terus bersemangat siapkan kerja haha..

oh ogosh, ini projek 1st time, i'm sure u boleh buat lebih baik drpd ni.. so mari kita tgk2 hasil kerja yg buat i kurg tido sikit hihi..

(spek ada guna tu. beli kat berjaya times square. alah kat mana2 pun byk jual kan. i suke collect bende2 merapu gini haha nasib ada partykru ada guna jugak hihi..)


(riben besar tu tarik aje trus jadi mcm tu. boleh carik di kedai pengantin/buku. murah aje. i mmg tak reti nak lipat2 jadi gitu. alas meja beli kedai kain dlm 3 meter rm12..suke..)

(doilies + kertas balut hadiah (carik yg shining) + sticker + ribbon + sepit baju comel aje. patut letak huruf erm x sempat)

(jumpe bende ni hari jumaat a day before, nampak terus grab. itulah tanda suke sgt ye puan2, nampak terus grab haha... ada kaler baby blue jugak, pitamlah berangan nak buat akikah anak lelaki sendiri??? adoi..)


(ini last minute princess mintak tlg so i tampal dgn selotape aje)

(selotape yg dibeli tanpa halatuju akhirnya berjasa jugak hihi.. ada kaler biru jugak..luv)


(kek ni bukan i buat. i rasa kalau i berjaya buat kek mcm ni, bolehlah sembelih seekor kambing haha.. ini order di merlimau melaka)

(ooh twisties jgn lupe, kebanyakan org tua yg dtg ambik. i punye buffet sesuai utk semua, mostly candies adalah old timer mcm zaman kita sekolah dulu, dan marshmallow mmg semua suke, berbaloi2 membeli walo mahal sket.. actually i suke keropok 'super ring' tp last minute x jumpa. lgpun, ini party kau ke apa, beria nak makan fav food sendiri T__T..)

actually candy buffet ni serve lebih kurang 30-40 kids.. makanan dia i top up dr semasa ke semasa..

cuma tips i kalau u sorg2 takde masa nak top up selalu, guna jar yg besar sikt. i dah jumpa cantik kat jusco byk.. ada lagi bentuk wine glass besar comey sgt.. ah kumpul duit nanti beli..

kebanyakan brg ni i recycle apa yg ada. dulu gile deco rumah english style so ada byk brg lebih kurg.. cuba letak brg2 tu setempat, carik kotak ke simpan. jgn letak dlm stor nanti idea x dtg..

actually i bwk cake n cuppies stand, tp x letak cake psl kekanak riang pasti nak cucuk2 kalo letak awal kan. pastu family tu x jadi pulak order cuppies. tp brg2 tu mmg available utk candy buffet kami ye.. untuk sewa atau beli..

ooh kami ada buat photoshoot jugak.. suke sgt.. eventhough x buat photobooh, tp i ada buat prop sikit so ada jugak snap gambo. stay tuned okeh..


utk sbrg pertanyaan, email nordianali79@yahoo.com.my.. okeh..

luv from the partycrazeepeople--->thepartykru

2 comments:

  1. wow marvelous.. congrates dali.. mmg superb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maseh adda..ini cubaan pestime tq ye

      Delete