party printing for beginners


salam hai..

post ini adalah utk beginners saje. ye yg seperti i hanya tau microsoft word aje hahak.. yg bukak acc fb bile dipaksa oleh bff saje.. ooh itu dekat 6 taun lepas ye..

so sekarang since partykru dalam cobaan menjadi weddingkru, tp mcm rahsia sikit projek ni haha ngalahkan retis kau ms. N, adalah i cuba2 membuat wedding card (ye boleh buat sendiri cantik jugak mcm mat saleh later i story), and mcm2 bende lagi yg maybe i boleh disclose after the wedding day (kalau dibenarkan haha), i ada terjumpa kekdah ini dan ingin memberi tips kepada beginners2 sekalian bagaimanakah nak buat frame/ party deco mcm di atas.. sendiri.. ye sendiri.. jgn ragu2.. dpt print out mcm tu cuma kena beli frame aje.

i selalu bencitensi adakah semua org tahu grafik so dpt buat mcm tu.. adakah semua mendapat degree/diploma haha hasad dengki betul..

tetapi tidak semestinya.. rahsianya adalah..

www.123rf.com

ok di web ni, kita kena jadi member to download. bagi cheapskate spt i, i amik pakej yg paling murah iaitu RM74-20 utk 20 kredit. gambar yg didownload pulak bergantung kpd saiz, kalau kita pilih saiz s, maka guna 1 kredit saje lebih kurang rm3.71 sahaja..

cara carik gambar adalah taip apa sahaja kata kunci pada search engine di website tu, dan korang tgklah sendiri betapa comel gambar2 dia.

my favorites adalah:

polkadots -- 13x pitam melihat grafik dia, exactly apa yg i cemburui/benci lihat selama ini..

fairy tales cartoon..

ok kita mmg boleh copy aje, tp susah nak edit, plus watermark 123rf tu akan nampak..

jadi pelah sgt rm3.71 tu jika dibandingkan ngan kegembiraan kita. x yah penat2 nak parking, pilih, drama sume..

so dah berjaya buat satu tehehehe, ingat nak buat tag utk jar tp besar jugak saiz s dia dalam 14cm x 14cm tu.. so i redho.. pastu tak boleh drag untuk kecikkan, kalau kecikkan, maknanya kita crop dia, paham tak.. saiz dia tetap gitu aje

so selamat berkreatif korang..

selamat menghasilkan party deco idaman hihi..

(cobaan pertama, oklah kan.. ambik di 'polka dots' sukeeee)

p/s: ke semua org dah tau, aku sorg yg br tau. ah takpelah. berkongsi pengetahuan tu kan dpt pahala..

2 comments:

  1. alamak comel la plak...u lagi pandai sebab ai x tahu menahu pun...kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. haha ogosh.. tak reti bab font tu.. kena belajar lagi

    ReplyDelete