doily teaparty diy



salam,

sebenarnya ada shoot anor pics tp ada masalah tp lebih kurang ajelah dgn ni. so i upload pic ni dulu..

idea dia adalah buat alas pinggan/ hiasan dr kertas doily ni. cara sama aje mcm previous diy party deco..

kertas doily ni mmg sesuai utk girly deco sbb dia murah sesangat, tapi kena pandai cariklah. ada kedai jual mahal tu sekeping 50sen ada pulak org beli kui3x.. sayalah tu x sabo2 nak buat pegi beli kat kedai brg pengantin.

sebab dia murah sgt, so kita tak kisahlah dia kotor ke apa kan masa party kan..

tapi kalau meja tu kat kaw. berangin make sure u tapekan selotape kat bwh dia, double sided selotape ka, or biasa ke.. pandai2lah. agar dia tak terbang2..



gambar ni utk promo cheesetart sedapppp sgt by The Sisters (Nad Rizzal & Pres). Dia mmg jual bende ni everyday apa yg spesel adalah kalau time dia bake byk2 utk jual, dia offer package of two ni utk kita. pre order then dia hantar (kalau dekat). no minimum order. saya order 4 sekali sebab anak2 dan bapak org pun suke haha.. ini kat melaka. sesape rajin pick up kat melaka pun ok. boleh sms kalau nak tanya lagi. RM5 satu peket. ada strawberry, blueberry & chocolate. kalau perantin punye buleh request fresh strawberry atas dia.. fuhhh.. mesti sedap haih x lunch lagi T__T..



so teaparty ni sesuailah utk activity corner budak2 gegirl neh. dorg kan suka sgt berangan. tapi takkan lah nak guna piring cawan vantage utk dorang kan.. so tips dia, guna cawan yg ala2 vantage yg biasa kita dpt masa org kawen. ada dpt tempat letak brooch sume kan.. ha deco meja teaparty nih.. selamat pinggan mangkuk kita kan. gambar atas mmg guna piring vantage. yg gift org kawen tu x sempat upload. sama aje corak2 dia tu..

nanti saya upload hiasan party guna doily jugak.. dan cupcake topper. doily dan tissue paper ni available di partykru.



bye..

3 comments:

  1. Boleh tau mana nak cari doily papers ni n harga dia untuk 100 pcs x?:) emel saya..;) lavender8403@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Boleh tau mana nak cari doily papers ni n harga dia untuk 100 pcs x?:) emel saya..;) lavender8403@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sophea dear. boleh cari di kedai jual bakery supplies di tempat awak ye.. takut lupe nk emel awak.. kalau nak jugak boleh sms 0129061272 ye rasanya dia dlm rm20-30 jugak kalau 100 kpg.. tp x confirm

      Delete