candy jars (diy)


(this love-luv ribbon is available to purchase-pink/purple)

salam.

tqlah masih sudi masuk ke sini.

terharu dpt komen2 yg membina sobss..

saya dah lama impikan buat candy buffet. mesti ada candy jars kan. okey jars or balang ni boleh beli drpd saya. RM4 sahaja satu (minimum 5 bottles). harga sama je tak kira tinggi ke rendah.. balang sahaja ye without the sticker/deco. tapi sape nak boleh mesej juga :) (ada org nak ke haha)

spesifikasi dia (ada 2 jenis):

lebar : 6.5 cm
tinggi : 9 cm / 14 cm
kaler : jernih (penutup gold)



ok cara nak hias2 dia sonangggg jo..

oh i ni pc bimbo don t worry. i cuma tau guna word aje kui3x. cuba kau suruh edit gambar ke, excel ke sumpah x reti hahaha

Cara2:

1. Google perkataan 'cartoon princess' ke contoh.

2. Carik gambar yg berkenan, free, save to ur pc.

3. bukak word 'new' page, klik 'insert' kat upper bar, klik 'picture' dan pastekan gambar tu

4. rupanya kat word kita boleh adjust height and width dia ye.. hihi try n error kat sini. boleh paste berape byk yg u nak, mesti pandai kan cut n paste nih..

5. dah set, ready to print out. tricky part here, save kalau u takde power colourful printer like me, so save to ur pendrive. printer kena baik punye baru cantik okeh. ink mestilah water resistant kalau boleh. and anor tricky part.. find a sticker paper, yess ada wujud ye sticker paper size A4. jgn jadi mcm i tak tahu kah3x. bukan yg label2 tu ye. dia exactly one plain paper. and printkan gambar tadi di sticker paper. i print di kedai buku aje. kedai buku biasa mmg power printer dia.


6. bila dah print gunting. pastikan diri tu cermat, tangan berbedung haha..(tips: carik gambar yg tak berbelit sgt)

7. then boleh start experimenting. buat ur own candy jars for your loved ones.. yeayyy

(contoh utk activity booth boleh letak colour :) )

kalau nak order ka, inform me okehh..

love,

partykru

4 comments:

  1. I dapat tau bout ur blog dalam majalah LISA...mmg i suka orang2 yang tak kedekut tutorial DIY ni...selalu jumpa mat2 saleh punya blog je..I mmg suka DIY party anak sendiri..bukan kedekut..tapi rasa puas ati tu lain macam...Keep up the good work...nanti survey2 la barang2 yang cantik2 tuk party lagi k...macam apothecary jar ke...btw, salam kenal...

    ReplyDelete
  2. oh o gosh. thanx for ur comments. terharu. kita sama tau suke diy haha. betul puas hati kan. nanti i update new diy projects kay. ada byk dlm kepala masa kurang. bye.. keep visiting here

    ReplyDelete
  3. pasal LISA tu x tau lgsung. latest issue ka? ooh that apothecary mmg tgh carik, ada 1 tgh check ngan supplier. thanx ogosh, ur kid(s) must be very lucky..

    ReplyDelete
  4. interesting..i nk order cake/cupcake stand and balang kaca ada penutup tu..leh anta harga???reply asap..ni email i..najwa909@yahoo.com

    ReplyDelete