OUR NEW BLOG!

hi semua..

lama sangat tak menulis di sini kan. saya nak maklumkan di sini bahawa saya telah berpindah ke blog baru iaitu:

TIPS CANDY BUFFET (klik sini)

di blog baru ni saya berkongsi lebih banyak FRESH TIPS and TRICKS semasa untuk party dan candy buffet anda.. dan juga berkongsi gambar-gambar candy buffet yang telah saya sediakan..

oh ya! service candy buffet dan chocolate fountain masih berjalan seperti biasa. you may contact me for further details :)

kepada yang masih baru di sini, saya merupakan seorang pekerja profesional sepenuh masa, pelajar, pengendali servis candy buffet dan chocolate fountain, dan terkini penulis Ebook Bisnes Candy Buffet yang alhamdulillah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan. Dan juga pada setiap masa, saya seorang isteri dan ibu kepada 2 orang cahayamata. Kesibukan harian saya untuk guide pembeli ebook (ramai telah berjaya mulakan biz mereka), menerima tempahan/pertanyaan candy buffet, urusan pejabat dan keluarga, tak memungkinkan saya untuk maintain 2 blog (blog ini dan yg baru) sekaligus..

sedih juga nak tinggalkan blog ini, sebab terlalu banyak memori dan pengalaman saya membina biz di sini. tetapi, saya pasti, blog ni akan redho sajer sebab i need to move to a new phase in my blogging life.. from Blogger to Wordpress..

tq pada yg sudi membaca, singgah selama ini. i will always love thepartykru.blogspot.com T_T.. i started from scratch/zero so jika saya boleh, anda mesti boleh juga!

sudikan ke blog terkini saya, like my FB page, and stay tuned to my next project okey.. in sha allah ada few projects will be launched soon. kepada yang berminat untuk mulakan Bisnes Candy Buffet dan Chocolate Fountain anda sendiri, klik iklan di sidebar blog ini, atau hubungi saya ya!

love ya all! Terima kasih!

diana ali
0129061272
founder of thepartykru (ma 0177338-a)
fb page : ThepartykruThepartykru
website : BisnesCandyCoco

candy buffet adam's 1st birthday di cheng heights condo, melaka

Hi, selamat malam. jumpa lagi untuk candy buffet adam's 1st birthday di cheng, melaka.

1st birthday memang special dan biasanya diraikan dengan meriah oleh ibubapa. rasanya banyak juga buffet untuk 1st birthday yang saya sediakan. paling cute bila ibu2/mummy2 ni akan berkongsi kerisauan/keraguan/kebergetaran hati (eh adake perkataan tu hehe) takut2 buffet saya ni tak menepati expectation dan impian mereka. saya pulak tak berapa suka update setiap perancangan sebab suka surprise. kecuali ibubapa minta so akan dituruti.. don't worry saya faham kalau ibu2 ni risau sebab.. saya pun raikan birthday hero dan heroin saya juga.. dah 9 tahun dah.. so memang saya faham :) Setakat ni alhamdulillah, semuanya gembira dan berpuas hati..

ok gambar agak kabur sebab malam and phone saya pulak tak berapa nak bekerjasama malam tu. jadi ini adalah gambar dari iphone my husband. so sorry ya kalau gambar ada yang tak berapa terang dan cantik..

adam mukminin's 1st birthday
27.2.2014
candy buffet & chocolate fountain 100 pax
cheng heights kondo, melaka
ordered by : suraya

TQ SURAYA!!

suraya & husband adalah cool diaorg rilek jer bagi contoh dan minta saya decide semua.. :) 

so jom tengok gambar candy buffet adam's first birthday di cheng heights condo, melaka..


                           









dessert cupcakes, apam polkadots, oreo lollychocs, candy, chocolate, gummies, jellies









tempat buffet ni actually di sebelah swimming pool and pool dia cantik sgt. tp tulah.. sebab ada dekat 4000 gambar di phone, dan beribu-ribu lagi di dalam pc ni, saya pun x dapat/rajin nak mendetact mana gambar2 lokasi yang client hantar.. menghantar gambar lokasi tu wajib sebab saya nak tengok keadaan dan berangan dekorasi dia hehe.. berangan tu penting ya, lebih-lebih lagi bagi candy buffet planner seperti saya.. biasanya saya post di fb gambar lokasi sebelum dan selepas..

ok sekian candy buffet adam's 1st birthday di cheng heights condo, melaka..

nak tau lebih tips candy buffet MUDAH, MURAH, COMEL, KLIK SINI!

candy buffet floral garden di telok gong, masjid tanah, melaka

hi.. jumpa lagi dalam candy buffet floral garden di telok gong, masjid tanah, melaka.

lama betul dah buat candy buffet ni. ini antara tema favorite saya iaitu bunga2 walaupun saya ni takdelah berbunga-bunga sangat pun orangnya hehe.. hati berbunga2 dapat order tu ye hehe..

tempahan ni saya terima dari Adila, student uitm lendu, alor gajah, melaka yang teringin nak sambut birthday ke 20 beliau dengan meriah gittew. katanya dah lamaaaa sangat tak celebrate harijadi. so, sebelum dia mula praktikal, she decided untuk celebrate birthday dengan member2 uni sekali. family adila datang ke melaka dan mereka buat ala2 family day di chalet telok gong, masjid tanah, melaka. dan thepartykru sangat berbesar hati dapat sediakan candy buffet utk adila yang comel, cantik dan baik ni..

chalet yang disewa quite comel dengan ada buaian kat pokok so adila pilih tema floral garden gitu hehe. pastu sebab adila ni baik sopan-santun orangnya, saya sponsor bunga2 lilit kat pokok hehe.. 

so ini details order ni utk kenangan saya dan adila di kemudian hari..

adila's 20th birthday bash
22/2/14
floral garden theme (grey, turquoise, pink)
candy buffet & chocolate fountain
telok gong, masjid tanah, melaka
extra 20 helium balloons

ADILA HAPPY 20TH BIRTHDAY!!

dessert tak letak sebab sgt windy tempat ni, takut pasir terbang2..










candy buffet floral garden di telok gong, masjid tanah, melaka





buaian di tempat kejadian.. sweet kan..

yang ni adila and friends yang standby props, wish jar, photobooth






















glad to be part of her memories.. pic2 ni adila hantar kpd saya..dengan ucapan terima kasih yang tak henti dari masa saya set up, ambil barang dan selepas majlis.. terharu T_T.. saya selalu suka buat untuk uni students sebab dapat mengenang zaman uni dulu.. bagi saya, itu zaman penuh memori sebab kita dalam peralihan ke dunia lebih matang @ boring gitu hehe..

adila & her friends

adila tudung merah. yg mana satu boifren tu adila hehehe..

her testimony




the best part buat biz/party ini adalah u boleh pergi jalan2 lepas set up. kali ni kat tepi laut memang best. yg 3 orang tu my son, daughter @ princess and my boyfriend heheh. saje statement kontroversi pulak boyfriend, hehe itu husband @ technical man @ soulmate @ bestfriend.. tengok matahari terbenam sama2 time ni ala2 romantik lah kononnya tu haha..



ok sekian candy buffet floral garden di telok gong, masjid tanah, melaka. ada 5 lagi buffet nak upload ni T_T.. bye

candy buffet minion rush di sebatu, melaka

hi, jumpa lagi di post candy buffet minion rush di sebatu, melaka.

sebenarnya dah agak lama juga kami buat buffet ni cuma masa sangat2 tidak mengizinkan untuk kami post sampai ada total 6 buffet yang belum sempat diupload heheh..

semenjak menyambung belajar di usia senja ni haha, masa tu macam mencemburui sangat. dan alhamdulillah tempahan buffet pun agak meriah terutama di musim cuti sekolah. saya minta maaf pada yang saya terpaksa tolak tempahan ya.. ada yang menempah lebih awal jadi yang last minute memang x sempat buat.

ok enjoy the pics..

aryan's 1st minion rush theme birthday
9/2/14
candy buffet & chocolate fountain
ordered by halimatul
100 pax
sebatu, melaka

(*tqvm halimatul. sorry lambat update ya!)









dessert khas utk Candy Buffet Minion Rush : cupcakes, apam minion, lollychocs































ok jumpa lagi di buffet seterusnya.. 21st beach floral party di telok gong, masjid tanah, melaka.

tq jenguk posting Candy Buffet Minion Rush di sebatu, melaka ni ya. Bye..